SELAMAT DATANG KE BESIHITAM WEBZINE

Thursday, January 5, 2012

JANGAN HINA ISLAM!!!

Asslamualaikum..
salam sejahtera kepada sahabat2 yg masih lagi meneruskan perjuangan muzikal keras..Agak keras sikit isu yang ingin dibincangkan kita pada hari ini..Aku betul2 terpanggil untuk mengupas serba sedikit berkenaan isu ini memandangkan aku salah seorang peminat muzik berat sebegini.

Beberapa hari lepas aku telah di Tag oleh seorang kawan berkenaan gambar seorang lelaki yg berkelakuan kurang sopan bergambar bersama2 ayat suci AL QURAN..ia betul2 membuatkan darah aku berderau,lantas aku mula siasat siapa mamat ni.siasat punyer siasat mamat ni orang keturunan india duk negara jiran..siasat punyer siasat dia ni ada kaitan dengan muzik berat..

so,bila dah muzik berat,dalam kepala aku,aku pun dok terlibat sama la..aduhhh..sedih dan sebak gak hati aku bila memikirkan balik,,ye la..agama kita dipermainkan sape yg tak sedih dan rasa tercabar kan??

Tujuan aku menaip hari ni adalah untuk memberi sikit nasihat kepada mat-mat Metal yg dah hanyut akibat terlalu taksub dengan mentaliti barat..Aku harap anda semua kembali ke pangkal jalan..ingat balik asal usul kita..kita ni ada agama..agama ISLAM..so,sama2 la kita menjaga kesucian agama kita nih..

ROCK2 jugak Metal pun Metal jugak..tapi semua tu ada batasnya..Jangan terlalu ikutkan nafsu dan terlalu ikutkan falsafah barat yg songsang tuhh..jadilah seorang rockers yg berilmu..yg boleh mengajak anak muda melakukan kebaikan..JANGAN SESEKALI MEMBIARKAN ORANG LAIN MENGHINA AGAMA KITA..JANGAN HINA ISLAM!!!

Insyaallah dengan mendengar muzik berat sebegini tidak mendatangkan mudarat kepada diri kita selagi kita di laluan yg benar..MUZIK UNTUK MINDA.. minda yg cerdas datangnya dari hati yang Suci..so,Bersamalah kita jadikan muzik metal sebagai wadah mengisi kekosongan hati..tapi perlu ingat mendengar ayat AL QURAN adalah santapan yg paling terbaik..

sekian..

Asslamualaikumm..

ABU BESIHITAM

No comments: