SELAMAT DATANG KE BESIHITAM WEBZINE

Wednesday, March 24, 2010

SERANGAN RAKSASE GILER MAD MONSTER ATTACKS!!!!

pada tanggal 19 mac 2010 baru-baru ini gua telah berpeluang terbang ke Terengganu untuk menyelesaikan pelbagai hal yang belum dapat disetelkan sebelum ini yg membuatkan pemikiran gua terganggu sehingga susah nak lelapkan mate.. keberangkatan gua ke Terengganu sedikit sebanyak memberi peluang kepada gua untuk mengenali sejauh manakah kehebatan scene Underground di negeri penyu bertelur ni. kali ini gua telah dijemput seorang rakan yang juga merangkap member gua sendiri untuk bersama2 menyertai gig yg disertai oleh mereka.

yeahhhh.. iani dia RAKSASA GILER MENYERANG ataupun SERANGAN RAKSASA SEWEL ataupun dalam bahase ganunyer disebut sebagai SERANGE MENATE GILO..arghh ape2 pun maksudnya tetap tidak sama dgn MAD MONSTERS ATTACK..yeahh.. itulah gelaran sebenarnya band ynag berasal dari Dungun ni..dengan dianggotai oleh raksasa2 seperti
Monster Am : screamer vox
Monster Ijat : melodic vox
Monster Pian : 1st guitar
Monster Syuk : 2nd guitar
Monster Sajik : bass
Monster Ezzie : drums
Monster Eddie : sampling

dengan barisan seramai 7 ekor raksasa brutal ini sudah cukup membuktikan kehebatan mereka untuk menguasai pentas pada hari tuh.. MMA yg sepatutnya beraksi awal pada hari itu terpaksa memikul tugas sebagai band yg terakhir beraksi pada hari tersebut..arghh..sudah menjadi tradisi gig di Malaysia band tuan rumah terpaksa akur keputusan penganjur..

dah la gua banyak tugasan lagi nih..hehehe..band2 yang beraksi pada hari tak kurang hebatnya seperti SEVEN COLLAR TSHIRT,SNEAKY SNIPERS,THE PADANGS,DICHI MICHI, HELLO SI THIS THE BAND dan MAD MONSTER ATTACK sendiri.. adoii..pening jugak pale gua layan kerenah geng2 ganu nih..diorang plak semua giler2 n gua ni plak pemalu orangnyer.hahaha

selaku wartawan pada hari tu gua banyak belajar perkara baru dalam hidup gua, selama ni gua didedahkan dengan muzik metal keras dan begitu payah untuk gua menerima muzikal lain tapi hari ini gua telah berpeluang untuk mengubah mentaliti gua..seharusnya kesedaran ini telah lama berkunjung dalam pemikiran gua dan pemikiran pemuzik2 yg berada di malaysia ni..hahaha..
ok berbalik kepada MMA nih..pe yg dapat gua ceritakan kat sini, band ni memang berpotensi untuk terus maju selagi sikap disiplin terus diterapkan didalam setiap pemikiran ahli2nya..lagu ala2 disko yang dicampurkan sedikit elemen metal core dan disertakan sedikit jeritan2 manja sudah cukup membuktikan band ini sebuah band yang versatile..

elemen2 baru seperti ini harus dikekalkan dan kalau boleh ditambah sedikit ramuan lenggok gitar yang mengiringi elemen tekno yang bagi gua sudah cukup untuk menggoyangkan pungkuk para crowd yang tak henti2 memberi sokongan..

yeah!!! semangat sepasukan yg bagus antara SNEAKY SNIPERS dgn MMA..harap kalian semua dapat menguruskan band dengan baik..baru x bererti tidak boleh profesional biar org pandang kehebatan kita setanding dengan orang lama..maksud aku dari segi persediaan..

ape apepun gig ari tu ditamatkan dengan perasaan puas dengan persembahan MMA..xde la gua pulang dengan perasaan hampa..hahahaha..thanx kpada AM dan EDDIE kerana membawa aku mengenali scene TRENGGANU..HAIL METAL HAIL!!!!!




p/s:nantikan review lagu mereka

2 comments:

amscreamo said...

thanks abu.

www.myspace.com/madmonstersattack
type MAD MONSTER'S ATTACK on facebook

Darkzy said...

poyo la aku hahhaha