SELAMAT DATANG KE BESIHITAM WEBZINE

Friday, May 22, 2009

STEEL HEART-She's Gone merasuk jiwa!


sape kenal STEEL HEART? sape tak kenal memang dia bukan rockers sejati la..hahaha..hari ni tiba-tiba gua terpasang lagu ni masa kat ofis gua tadi..perghh...sedih giler r bila teringat bait-bait liriknya..hari ni gua nak criter skit pasal band ni..skit jer tak banyak k sebab gua tak tau sangat band2 omputih ni. kalo band Malaysia insyaallah la khatam.hehehe..

gua tertarik nak bukak cite ni sebab gua minat sangat ngan lagu she's gone yang terkenal dengan jeritan-jeritan berbisa vokalisnya..

ok, sebelum nama STEELHEART diguna diorang guna nama RED ALERT yang ahlinya terdiri daripada

Miljenko Matijevic - lead vocals, rhythm guitar, acoustic guitar, piano (1990–1992, 1996, 2006–sekarang)
Chris Risola - lead guitar (1990–1992, 2006–sekarang)
Uros Raskovski - lead guitar (2005–2008, 2009–sekarang)
Rev Jones - bass (2007–sekarang)
Mike Humbert - drums, percussion (2006–sekarang)



tak salah aku diorang ditubuhkan pada tahun 1980. lebih kurang umur band-band rock kite gak la..heheh

sape penah layan citer ROCKSTAR? haha..kalo lu orang semua nak tau suara Mark Wahlberg yang tarik2 tu suara si Micheal Matijevic ni la.. x dapat bayangkan macamane dia leh tarik macam tu..hahah..kalo kat malaysia yang dapat fight MUS MAY la. setuju tak? hehehe.. tu pendapat gua jer.

lagu yang paling segar dalam ingatan gua adalah lagu she's gone.. yang lain2 tu macam We All Die Young best gak layan..

lagu she's gone ni penah meletup giler-giler kat carta billboards pegang no 1 selama 17 minggu..perghhhhh!!! hebat hebat!!

k la, gua harap lu semua layan la ngan steel heart ni..x pun tgok citer ROCKSTAR..diorang belakon..

ni lirik shes gone



Steel Heart - She's Gone

She's gone,
Out of my life.
I was wrong,
I'm to blame,
I was so untrue.
I can't live without her love.
In my life
There's just an empty space.
All my dreams are lost,
I'm wasting away.
Forgive me, girl.
(Chorus)
Lady, won't you save me?
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I've done to you.
Lady, oh, lady.
She's gone,
Out of my life.
Oh, she's gone.
I find it so hard to go on.
I really miss that girl, my love.
Come back into my arms.
I'm so alone,
I'm begging you,
I'm down on my knees.
Forgive me, girl.
(Chorus x2)
Lady, oh, lady.
My heart belongs to you.
Lady, can you forgive me?
For all I've done to you.

12 comments:

berteromber said...

Satu lagi lagu dorang yg tinggi giler Matijevic nya vokal... "I ll Never Let You Go"

dasat arr..

Gengmetal said...

hohohoh ... ni lagu fav gua ni bro ... bila gua tgk Aweera bawak lagu tu terkejut gua bila dia sampai 4 oktaf ... wohoooo ... tapi pastu kantoiii .. hehehe, apa2 hal pun lagu ni sgt2 nostalgik bagi gua ... dan masa tu dah berlalu bro ...

speedrider said...

ROCKSTAR memang meletup habis. Masa dia jatuh tangga tu..... dah macam SYJ jatuh masa show kat Penang dulu (dari cerita lisan).

eddie dewanaga said...

ini lagu makan dalam beb...

terutama bila awek bikin perangai sial dia... merajuk tak tentu pasal!!

gua nak 'pangg!!!' aje...

deaf_angel said...

ni lagu lagenda
tersangat lagenda untuk kommuniti rock melayu huhu

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

is 'we all die young' OST rockstar really fro Steelheart??

OK, u should check out their other stufff from album 'Tangled in Reins' and their first ever single circa 1988 - 'Angel Eyes'! Great sowng
Who can howl vox like that nuww?
Anyway, nice entry dudez!!

BESIHITAM said...

berteromber- betul tu geng!! ganas2 mereka ni..

gengmetal- hahaha..gua pun ade tgok gak, hancus lagu dibuatnyer..hahah

speedrider- SYJ macam tu gak ek? kire tribute la ni..hehe

eddie naga- betul tu naga.. sedeyy ni..tribute to rockers yang kecundang

deaf- macam lagenda p.ramlee

Si Pekik A.K.A Si Pekak- haah la..ost rockstar..thanx bro.

Elly Rocker said...

aku baru je dengar lagu nih balik.. hahahaha. bulan may nh bulan seme org layan steelheart ke?

gayour said...

kedatangan grunge 'membunuh' hampir semua genre muzik metal dan hair metal temasuk steel heart yang baru menikmati kejayaan.

dah dengar lagu 'she's gone' dari black sabbath? ia lebih hebat, telus dan jujur. ozzy tak menjerit sampai sakit tekak dalam lagu ni. checkitdaut!

heh!

adib|Ahtong|stuck said...

salam bro..
sudah lme x chat dgn lu..
lagu ni 1st time sy dgr kt sinar.fm..
mmg kaw pnya tarik..
anyway keep dgn segala info metal k..
hail!!!!!

Takilala said...

lagu ni mcm virus h1n1, kat sabah pun tgh meletup balik. huhuhu.

kuje&saiber said...

ak xrsa kt m'sia ni mus may yg bleh bwk lagu steelheart..
kalo black mentor 2 blehla kot..mus may xsmpai oktaf mcm vokalis steelheart..